BEZ INCIDENATA: U Beču mirni protest protiv škole za imame
Foto: Yt

Demonstracije FPÖ

BEZ INCIDENATA: U Beču mirni protest protiv škole za imame

Austrija -
Crveno-zeleni Beč je proizveo radikalni islam, te se još jednom pokazalo da njihova politika preterane tolerancije nije uspela, rekao je Gudenus

BEČ - Demonstracije, koje je zbog otvaranja prve "Turske škole za imame" u 11. bečkoj opštini Zimering (Simmering), organizovala Slobodarska partija Austrije (FPÖ), prema policijskom saopštenju, protekle su mirno. Okupilo se oko 250 ljudi, a osim pojedinačnih povika iz mase "Srušimo im tu školi“ i "Zapalimo je“, nije bilo drugih incidenata.

Prisutnima se prvo obratio Manfred Hofbauer (FPÖ), opštinski poslanik, naglašavajući da je na adresi Florian-Hedorfer-štrase 21 opštinskim vlastima prvobitno bilo prijavljeno otvaranje dečijeg vrtića, međutim, letos se ispostavilo da Islamska zajednica sada ovde želi da otvori tursku privatnu školu.

"Oni ovde žele da otvore ’privatnu tursku školu’ i u njoj obrazuju islamske propovednike mržnje“, rekao je Hofbauer prisutnima.

Nakon njega okupljenima se obratio i Johan Gudenus (Johann Gudenus), zamenik predsednika Slobodarske partije Austrije (FPÖ) i šef odborničke frakcije slobodaraca u gradskoj/pokrajinskoj skupštini Beča, te je naglasio da političkom islamizmu i šerijatu nije mesto u Austriji.

"Crveno-zeleni Beč (koalicija Socijaldemokratske i stranke Zelenih) je proizveo radikalni islam, te se još jednom pokazalo da njihova politika preterane tolerancije nije uspela“, rekao je Gudenus. On je takođe dodao da se takvoj politici, na bečkim izborima sledeće godine, kao i na sledećim parlamentarnim izborima, mora stati na kraj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja