ODRASLI TREBA DA SE STIDE: Deci niko nije hteo da pomogne, sami  spasavali čoveka!
Foto: Printscreen Krone.at

Mladi spasioci

ODRASLI TREBA DA SE STIDE: Deci niko nije hteo da pomogne, sami spasavali čoveka!

Austrija -
Rafael, Lukas, Štefan, Mihael, Silvija i Niklas iz salcburškog Flahgaua uzalud su molili prolaznike da im pomognu da spasu starca koji je ležao onesvešćen u šumi

SALCBURG - Šestoro hrabrih mališana spasilo je jedan ljudski život.

Rafael, Lukas, Štefan, Mihael, Silvija i Niklas iz salcburškog Flahgaua, ugledali su igrajući se u obližnjoj šumi starijeg muškarca kako onesvešćen leži na zemlji iza jednog brežuljka. Znali su da bez pomoći odraslih ne mogu da pomognu unesrećenom čoveku, pa su istrčali iz šume i pokušali da zaustave nekog od prolaznika.

„Za pomoć smo molili nekoliko prolaznika, ali nisu želeli ni da nas saslušaju. Niko nije želeo da nam pomogne“, objasnila su deca.

Niko od ljudi koje su pitali da im pomogne, iako su im jasno rekli da se radi o hitnom slučaju nije se obazirao na njihove molbe. Dok je deo grupe bezuspešno pokušavao da zaustavi nekog od prolaznika, druga deca su otrćala natrag u šumu u potrazi za poznanikom, koji se u njoj nalazio. Mladi spasioci su i njega morali da ubeđuju kako bi krenuo sa njima.

„On je telo besvesnog muškarca preneo do ivice puta, a zatim nam je pomogla i jedna žena“, objasnila su deca.

Muškarac je odvezen u bolnicu i život mu je spasen, mada se ovaj put sve dobro završilo, mališani su razočarani ponašanjem odraslih. Bečki list Kronen Cajtung mališanima je dodelio simboličnu nagradu, „Zlatnu krunu“ kako bi makar simbolično nagradili njihovu požrtvovanost i humanost.

„Saslušajte nas kada vam nešto govorimo i shvatite nas ozbiljno“, poručili su mladi spasioci.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track