REKORD: Bečki sajam knjiga posetilo više od 38.000 posetilaca!
Foto: Arhiva Bush Wien

Završen "Buh Vin"

REKORD: Bečki sajam knjiga posetilo više od 38.000 posetilaca!

Austrija -
Tema ovogodišnjeg sajma bila je "Ubitačno dobre knjige”, a posetiocima su na rasplaganju bila najnovija izdanja krimi romana austrijskih i međunarodnih autora

BEč - Ovogodišnji Sajam knjiga „Buh Vin“ (Buch Wien) koji je trajao od 13. do 16. novembra posetilo je više od 38.000 Bečlija. Ovo je rekordna poseta i nadmašila je prošlogodišnju kada je sajam knjiga posetilo oko 34.000 ljudi.

Tokom prvog dana ovogodišnjeg sajma po prvi put je organizovana i „Duga noć knjiga“ (Lange Nacht der Bücher), koja je izazvala veliko interesovanje ljubitelja pisane reči i tokom koje su posetioci mogli da uživaju u predavanjima i razgovoru sa samih autora.

Publici su se tokom večeri predstavili autori krimi romana Don Vinslou (Don Winslow), Daniel Glatauer (Daniel Glattauer) i Dolores Šmidinger (Dolores Schmidinger). Preko 2.500 ljudi posetilo je ovu manifestaciju koja je trajala do 23 časa.

Podsetimo, u hali D bečkog sajmišta, na 8.800 kvadratnih metara, ove godine publici se predstavilo oko 300 izlagača iz jedanaest zemalja, kao i više stotina autora.Posebnu pažnju ovogodišnjeg sajma bila je posvećena književnim delima podunavskih zemalja, država srednje i jugoistočne Evrope.

Tema ovogodišnjeg sajma bila je krimi književnost – "Ubitačno dobre knjige”, a posetiocima su na rasplaganju bila najnovija izdanja krimi romana austrijskih i međunarodnih autora.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track