NEMA EFEKTA: Austrija protiv daljih sankcija Rusiji!
Foto: Reuters

Vlada u Beču kategorična

NEMA EFEKTA: Austrija protiv daljih sankcija Rusiji!

Austrija -
U ovom trenutku smatramo da ne treba uvoditi dalje ekonomske sankcije i želimo da vidimo razgovore EU i Rusije, kaže kancelar Fajman

BEČ - Austrijska vlada smatra da u ovom trenutku ne treba uvoditi dalje ekonomske sankcije protiv Rusije, već da, kako je rečeno danas na konferenciji za medije, EU treba da se fokusira na dijalog sa Moskvom povodom ukrajinske krize.

Austrijski kancelar Verner Fajman (Werner Faymann) je posle današnje sednice vlade rekao da Beč želi dobru saradnju u regionu, i dodao da je za to potrebno međusobno poštovanje, a to znači i da Rusija mora poštovati terotorijalni integritet i suverenitet zemalja.

"Sigurno je da nećemo reći da ne treba uvoditi dalje mere šta god radio predsednik Rusije Vladimir Putin. Međutim, u ovom trenutku smatramo da ne treba uvoditi dalje ekonomske sankcije i želimo da vidimo razgovore EU i Rusije", kazao je Fajman na konferenciji za štampu.

On je izrazio zadovoljstvo što će razgovore EU i Rusije voditi šefica evropske diplomatije Federika Mogerini.

Fajman je izrazio uverenje da će Austrija jedinim glasom i stavom podvući da su pregovori važni, i da sankcije trenutno ne bi ispunile očekivanja.

"U ovom trenutku bi dijalog bio snažniji od sankcija u cilju postizanja deeskalacije i mirnog suživota", ocenio je Fajman.

I vicekancelar Rajnhold Miterlener (Reinhold Mitterlehner) je kazao da Beč ne želi dalje sankcije.

"Smatramo da dosadašnji put sankcija nije vodio ka napretku“, podvukao je Miterlener.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track