KOGA FARBAJU: Vojska Austrije troši milion evra na boju za štampače!
Foto: Wikipedia

Rekorderi

KOGA FARBAJU: Vojska Austrije troši milion evra na boju za štampače!

Austrija -
Resor ministra odbrane Geralda Kluga koji je gotovo pred bankrotom prošle godine je za boje za štampače potrošio 1,1 miliona evra, a 2011. čak 2,3 miliona evra

BEČ - Dok sva ministarstva u Austriji zajedno godišnje troše 1,9 miliona evra na boju za štampače, austrijska vojska sama ima potrošnju u visini od milion evra.

Ministarstvo odbrane je u protekle tri godine imalo najveće izdatke na boje za štampače.Tako je resor ministra Geralda Kluga prošle godine za boje za štampače potrošio 1,1 miliona evra, a 2011.čak 2,3 miliona evra.Na drugom mestu, prema pisanju bečkog dnevnika "Esterajh", po pitanju troškova za boju za štampače je Ministarstvo unutrašnjih poslova koje je prošle godine potrošilo 207.280 evra.

Inače austrijska vojska je suočena sa merama štednje, koje, kako ukazuju čelnici armije, ugrožavaju ispunjavanje redovnih zadataka. Zbog vladine naredbe o strogoj budžetskoj štednji, ministarstvo odbrane Austrije mora da se liši dela infrastrukture, i napusti neke kasarne, vojne poligona, ali i da rashoduje nešto od svog naoružanja i opreme i rasformira neke jedinice.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track