DUGUJE MU ŽIVOT: Pas spasio gazdu od smrzavanja!
Foto: SN/APA

Najbolji prijatelj

DUGUJE MU ŽIVOT: Pas spasio gazdu od smrzavanja!

Austrija -
Dok su šetali gazda labradora se onesvestio a pas je lajući privukao pažnju komšija koje su odmah pozvale hitnu pomoć

SALCBURG - Čovek (35) je u sredu uveče uprkos lošem vremenu i temperaturi ispod nule krenuo u šetnju sa svojim psom labradorom. Posle kratkog vremena njemu je iznenada pozlilo i on je pao u nesvest u blizini jedne kasarne u Salcburgu.

Od sigurne smrti i smrzavanja spasio ga je njegov ljubimac koji je najpre počeo da laje a kako sde gazda nije povratio on je pokušao da ga gurajući njuškom i vukući za jaknu pomeri i osvesti. Koliko ga je snažno vukao svedoči potpuno rastrgana jakna njegovog vlasnika.

Kako je telo čoveka ostalo nepomično da leži na zemlji pas je uznemiren počeo da laje još jače kako bi skrenuo pažnju što mu je i uspelo jer je privukao pažnju komšija koje su odmah pozvale hitnu pomoć. Koliko je pas vezan za svog gazdu svedoči i činjenica da u želji da ga zaštiti nije nikome dozvolio da mu priđe, sve dok nije stigla specijalizovana jedinica sa policijskim psima.

Oni su uspeli da smire vidno uznemirenu životinju i priđu čoveku kome je život tada već bio ozbiljno ugrožen. Na licu mesta odmah su ga reanimirali i potom prebacili u obližnju bolnicu.

Vlasnika ovog požrtvovanog psa više nije u opasnosti i polako se oporavlja, a život može da zahvali upravo svom vernom drugu koji ne samo da mu je spasio život nego je policiju odveo do stana kako bi mogli da utvrde identitet njegovog gazde.

S. V.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track