POTVRĐENO: Najveći Bondov neprijatelj biće Austrijanac Kristof Valc!

SNIMAJU NOVI film o agentu 007

POTVRĐENO: Najveći Bondov neprijatelj biće Austrijanac Kristof Valc!

Austrija -
Dvostruki oskarovac dobio je ulogu glavnog negativca u najnovijem filmu o najpoznatijem tajnom agentu Džejmsu Bondu. Mnoge scene biće snimane na atraktivnim lokacijama u Austriji

BEČ - Bečki glumac Kristof Valc (Christoph Waltz), igraće glavnog negativca u novom, 24. po redu, filmu o Džejmsu Bondu, najpoznatijem tajnom agentu. Ovo je potvrđeno na današnjoj konferenciji za novinare u Londonu.

„Valc je izuzetan glumac. Presrećan sam što će biti deo naše glumačke ekipe“, izjavio je nakon objavljivanja ove informacije Samjuel Mendes, režiser novog filmskog nastavka o tajnom agentu 007 koji je režirao i prethodni film o Džejmsu Bondu "Skyfall" iz 2012.

Neke od spektakularnih scena filma biće snimane u Austriji. Producenti su već zakupili čitav hotel Tufbad (Tuffbad) u Sv. Lorencenu u koruškoj dolini Lezah (St. Lorenzen, Lesachtal), kao i neke objekte u mestašcu Obertilijah (Obertilliach) u Istočnom Tirolu.

omiljena lokacija filmadžija... Istočni Tirol
omiljena lokacija filmadžija... Istočni Tirol

Istočni Tirol je omiljen među filmskim stvaraocima, jer je slabo naseljen, sa mnogim planinskim vrhovima višim od 3.000 metara, mnogo snega i sunca. Reč je o najsunčanijem području Austrije. Tu će biti podignut čitav mali kontejnerski grad za filmsku ekipu, kao i kulise i kuće koje će u pojedinim scenama odleteti u vazduh.

Snimanje bi trebalo da počne do kraja godine, a očekuje se da novi nastavak filma o Džejmsu Bondu publika vidi na jesen 2015.Britanski glumac Denijel Krejg (Daniel Craig) igraće i ovog puta tajnog agenta 007, dok će se u ulogama Bondovih devojaka naći Monika Beluči i Lea Sejdu (Lea Seydoux). Šefica tajne britanske službe, odnosno osobu kodnog imena „M“ i ovoga puta je Džudi Denč (Judi Dench).

Dvostruki oskarovac

Austrijski glumac Kristof Valc dvostruki je dobitnik Oskara, a pre par dana je dobio i svoju zvezdu na Bulevaru slavnih u Holivudu. Postao je slavan poslednjih godina i dobio najviše međunarodne filmske nagrade zahvaljujući ulogama u filmovima Kventina Tarantina Prokletnici (Inglorious Basterds) i "Đangova osveta" (Django Unchained). Valc je jedan od troje glumaca koji su dvaput osvojili Oskara za najbolju sporednu ulogu u filmovima istog režisera.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track