POJAČANE RACIJE: Bečka policija rešila da protera prosjake iz grada!

OBJAVILI RAT PROSJAČKOJ MAFIJI

POJAČANE RACIJE: Bečka policija rešila da protera prosjake iz grada!

Austrija -
Mnogim prosjacima već su izrečene i novčane kazne, koje iznose i do 4.000 evra, a oni koji te kazne ne plate biće odmah uhapšeni

BEČ - Grad Beč zajedno sa policijom krenuo je u borbu protiv prosjaka na ulicama austrijske prestonice. Prema rečima stručnjaka, broj prosjaka u Beču sve je veći iz dana u dan, i trenutna situacija je gora nego što je ikad bila.

Prosjaci, koji su okupirali sve frekventne delove grada, kao što su trgovačk ulice, metro stanice, a u poslednje vreme i božićne vašare, svakodnevno uznemiruju građane Beča. Oni prilaze ljudima i često, na krajnje drzak i nasilan način, pokušavaju da od njih izvuku koji evro, a na božićnim vašarima kradu posetiocima šoljeza punč za koje se plaća kaucija, te vraćajući iste zarađuju, stavljajući novac od kaucije u vlastiti džep.

Upravo iz ovih razloga bečka policija je i krenula u ozbiljne akcije protiv prosjaka. Specijalci policije u civilu svakodnevno patroliraju gradom u potrazi za prosjacima. Od nedavno su se austrijskim policajcima pridružile i rumunske kolege, koje patroliraju zajedno sa njima.

Osnovna svrha ispomoći rumunskih policajaca je ta da se obezbedi komunikacija sa licima koja se kontrolišu, odnosno prosjacima koji uglavnom dolaze upravo iz Rumunije. Mnogim prosjacima su već izrečene i novčane kazne, koje iznose i do 4.000 evra, a oni koji te kazne ne plate bivaju i uhapšeni.

Međutim, pravi cilj ovih policijskih akcija je da se izvrši pritisak na prosjačku mafiju, kako bi oni, usled stalnih kontrola, odlučili da napuste Austriju i „svoj hleb“ potraže u nekoj drugoj državi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track