TURČINU ZATVORILI ŠTAND: Kebab zabranjen na božićnim vašarima u Austriji!

(NE)poštuju propise

TURČINU ZATVORILI ŠTAND: Kebab zabranjen na božićnim vašarima u Austriji!

Austrija -
Zakupac kome su zbog nepoštovanja ugovora i prodaje zabranjenih namirnica zatvorili kiosk na vašaru u Mariacelu tvrdi da je pozadina svega rasizam

MARIACEL - Bes posetilaca božićnog vašara u mestu Mariacel (Mariazell) izazvao je jedan od štandova na kojem se prodavao kebab. Samo dva sata posle otvaranja, zakupac, koji je inače Turčin, morao je da ga zatvori.On tvrdi da je ovo rasistički napad na njega, a firma koja mu je štand i iznajmila navodi da se zakupac nije pridržavao ugovora i da je zbog toga štand zatvoren.

Prema pisanju dnevnog lista Hojte, zakupac, koji nedaleko od ovog božićnog vašara, ima piceriju sa firmom zaduženom za iznajmljivanje štandova na ovom vašaru, letos je potpisao ugovor u kojem stoji šta sme, a šta ne sme da se prodaje na nejmu. Iako nije bilo dozvoljeno prodavati kebab na božićnom vašaru, zakupac se oglušo o zabranu.

„Štand mi je zatvoren zato što sam stranac! Iako već četiri godine živim u Mariacelu i uredno plaćam porez, ovdašnji ljudi me ne žele ovde“, kaže zakupac.

Njega su posebno potresli rasistički i uvredljivi komentari namenjeni upravo njemu, objavljeni na internetu. On kaže i da je jedan od razloga što su mu zabranili da radi niža cena kuvanog vina, od one koju je od zahtevao Johan Klajnhofer (Johann Kleinhofer), šef firme koja iznajmljuje štandove na ovom božićnom vašaru, a koji je i sam zakupac 15 štandova.

„Klajnhofer je u nedelju došao u moju piceriju da me natera da podignem prodajnu cenu kuvanog vina. Mi prodajemo kuvano vino za 1,5 evra po šoljici, a to je po njemu preniska cena. Šta on ima sa mojim cenama?“, kaže sada već bivši zakupac štanda na božićnom vašaru u Mariacelu.

S druge strane, Klajnhofer kaže da je ovaj preduzetnik tačno ispred svoje picerije, koja se nalazi u blizini božićnog vašara, ilegalno postavio štand za punč i kuvano vino sa veoma niskim cenama.

„Iako ovo nije smeo da uradi, hteli smo da mu, zbog cele neugodne priče u vezi sa njegovim kebab štandom, dozvolimo da ispred svog lokala prodaje punč, ali samo po utvrđenim tržišnim cenama, na šta on nije pristao“, izjavio je Klajnhofer.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track