BRATSTVO I JEDINSTVO: Srbin i dvojica Hrvata opljačkali kladionicu u Austriji!

Osuđeni

BRATSTVO I JEDINSTVO: Srbin i dvojica Hrvata opljačkali kladionicu u Austriji!

Austrija -
Muškarci, 49-godišnji Srbin i dvojica Hrvata (29, 32), pred sudijama su priznali zločin, ali su naglašavali da su u napadu koristili dečiji pištolj, a ne pravo oružje

SALCBURG - Srbin i dvojica Hrvata koji su u septembru 2013. opljačkali kladionicu u Oberndorfu i odneli 10.600 evra osuđeni su u četvrtak na višegodišnje kazne zatvora.

Oni su najpre pretili, a zatim i vezali radnika i iz kase ukrali 10.600 evra u gotovini. Muškarci su proglašeni krivima za tešku krađu, a presuda još uvek nije pravosnažna budući da branioci imaju pravo žalbe.

Muškarci, 49-godišnji Srbin i dvojica Hrvata (29, 32), pred sudijama su priznali zločin, ali su naglašavali da su u napadu koristili dečiji pištolj, a ne pravo oružje. Sud nije poverovao u ove navode, već se u donošenju odluke oslanjao na to da su muškarci napad izvršili vatrenim oružjem.

Sva trojica su proglašeni krivima za tešku krađu. 49-godišnji Srbin osuđen je na šest godina zatvora, 29-godišnji Hrvat na pet godina i devet meseci, dok je 32-godišnjak osuđen na šest godina i tri meseca.

Sada se čekaju njihovi branioci koji imaju pravo da u okviru zakonskog roka podnesu žalbu, a ukoliko odluče da prihvate presudu ona tog momenta postaje pravosnažna.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track