STRADAO NA DUŽNOSTI: Pripiti Rumun pokosio policajca i pobegao sa mesta nesreće!
Foto: Printscreen Oe24.at

SAOBRAŽAJNA NESREĆA U AUSTRIJI

STRADAO NA DUŽNOSTI: Pripiti Rumun pokosio policajca i pobegao sa mesta nesreće!

Austrija -
Posle višečasovne potere uhapšen je državljanin Rumunije koji je teško povredio saobraćajnog policajca dok je kontrolisao dokumenta drugog vozača

MEDLING - Saobraćajni policajac (42) teško je povređen kada je na njega naletelo vozilo dok je kontrolisao dokumenta vozača. On je odmah prebačen u bolnicu i stavljen u stanje veštačke kome.

Prema saopštenju direkcije policije Donje Austrije, do nesreće je došlo u subotu uveče, u mestu Medling (Mödling), tokom redovne saobraćajne kontrole. Vozač koji je dolazio iz suprotnog pravca pokosio je policajca i pobegao sa mesta nesreće.

Policija, koja je odmah krenula u potragu za begunce pronašla je nekoliko kilometara dalje od mesta nesreće parkiran automobil kojim je njihov kolega pregažen, a posle nekoliko sati potrage uhapšen je i bahati vozač. Proverom je utvrđeno da se radi o državljaninu Rumunije (25), koji je vozio pozajmljeni austomobil. U trenutku hapšenja Rumunu je izmereno 0,44 promila alkohola u krvi.

Portparol policije Tomas Hajnrajhsberger (Thomas Heinreichsberger) je za Austrijsku novinsku agenciju (APA) izjavio je da se tačni detalji nesreće još uvek ispituju, te da policija trenutno uzima izjave svedoka nesreće.

Ovo je već drugi ovakav slučaj u polednjih nekoliko dana koji se dogodio na području Donje Austrije. Naime, pre nedelju dana u mestu Fišamend (Fischamend), na policajca (50), koji se nalazio na čelu jedne povorke, je naletio vozač automobila, te mu tom prilikom naneo teške telesne povrede.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track