AUSTRIJANCI NAPALI OPERSKU DIVU: Podržavaš ruske separatiste u Donjecku!
Foto: Tviter

Zbog donacije zemljacima

AUSTRIJANCI NAPALI OPERSKU DIVU: Podržavaš ruske separatiste u Donjecku!

Austrija -
Austrijska štampa podseća da je Netrebko u više navrata, u prošlosti, podržala predsednika Rusije Vladimira Putina

BEČ - Austrijska operska diva ruskog porekla Ana Netrebko na udaru je austrijske štampe zbog podrške svojim kolegama u operi u Donjecku.

Sopranistkinja je, u Sankt Peterburgu održala konferenciju za štampu kako bi predstavila akciju prikupljanja pomoći za operu u gradu na istoku Ukrajine, Donjecku.

Netrebko je kolegama u Donjecku donirala milion rubalja, oko 15.000 evra, objasnivši da se odlučila na pomoć zaposlenima u Operi jer oni i pored oružanih sukoba i granatiranja svakodnevno idu na probe.

"Želim nešto da učinim da podržim umetnost, gde je danas to posebno potrebno", objasnila je Netrebko.

Inače Netrebko je, za posebne zasluge, dobila austrijsko državljanstvo 2006.godine.

Štampa u Beču kritikuje Netrebko i što se slikala sa vođom Novorusije Olegom Zajovim, kojem je predala pomoć za operu u Donjecku. Netrebko je na konferenciji za štampu istakla da je "apolitična i da je umetnost umetnost".

Mediji prebacuju Netrebko što se slikala sa zastavom samoproglašene države, čime podržava proruske snage u Donjecku i Lugansku.Takođe štampa podseća da je Netrebko u više navrata, u prošlosti, podržala predsednika Rusije Vladimira Putina.

Ona je, tako, rekla da "ne postoji nikakva alternativa", i spada u 500 ruskih umetnika, naučnika i sportista koji su pred predsedničke izbore u Rusiji 2012.podržali Putina u kampanji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track