EVROVIZIJA 2015: Od ponedeljka u prodaji 100.000 ulaznica!

Pripreme za spektakl

EVROVIZIJA 2015: Od ponedeljka u prodaji 100.000 ulaznica!

Austrija -
U ponudi je šest kategorija karata, najjeftinije će koštati 14 evra, dok će najskuplja, zlatna karta za finale 23. maja koštati 390 evra

BEČ - Prodaja ulaznica za takmičenje za Pesmu Evrovizije u Beču iduće godine počeće u ponedeljak u 9 časova. U prodaju će biti pušteno 100.000 ulaznica, a cene će se kretati između 14 i 390 evra. Kupljene karte će, kako bi se sprečilo falsifikovanje, kupcima biti dostavljene tek u aprilu.

Austrijski javni servis ORF, inače organizator ovog takmičenja, saopštio je da će prodaja početi u ponedeljak, ali da u prodaju neće biti pušten celokupan kontigent, već će ulaznice biti prodavane u tri faze, jer organizatori, dok bina i kamere ne budu postavljene, neće znati koliko im prostora ostaje na raspolaganju za gledaoce. Od ponedeljka će zainteresovani građani karte po ceni od 14 do 390 evra moći da kupe direktno u Gradskoj dvorani (Wiener Stadthalle) ili preko firme Ö-Ticket, putem interneta ili telefonskog poziva.

Andreas Eger, šef kompanije Ö-Ticket objasnio je da će građani koji telefonom budu želeli da naruče karte morati da budu strpljivi.

"Ne pokušavajte da spustite slušalicu i ponovo pozovete, ostanite na vezi i bićete automatski pomerani unapred čim neko završi razgovor ili prekine vezu“, izjavio je on i dodao da će biti teško doći do karata za finale, ali je podsetio da ima dovoljno ulaznica za preostale nastupe.

Osim tri nastupa koji će se prenositi širom sveta (dve polufinalne večeri i finale) u prodaji su i karte za šest dodatnih nastupa, između ostalog i za polufinala i finale koja ocenjuje stručni žiri (nose polovinu ukupnih bodova koje zemlje mogu da podele), a koja se održavaju dan pre zvaničnih nastupa.

U ponudi je šest kategorija karata: mesto za stajanje, sedišta kategorije A-D i zlatna kategorija. Cene zavise od izabranog nastupa i kategorije, a najjeftinije će koštati 14 evra (kategorija D, popodnevni nastup rezervisani za porodice (Family-Show), ograničenog pogleda), dok će najskuplja, zlatna karta za finale 23. maja koštati 390 evra.

Cene ostalih karata kreću se između 49 i 150 evra. ORF je saopštio da će kupci karte dobiti poštanskim putem i to najranije početkom aprila, kako bi se sprečilo falsifikovanje ulaznica.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track