TERORISTIČKI ALARM NA BEČKOM AERODROMU: Turski par uneo u avion automatski pištolj i municiju!

Zaustavili avion na pisti

TERORISTIČKI ALARM NA BEČKOM AERODROMU: Turski par uneo u avion automatski pištolj i municiju!

Austrija -
Oružje i municija su otkriveni prilikom drugog skeniranja, kada je i prtljag već bio u avionu

BEČ - Signal za teroristički alarm oglasio se juče na bečkom aerodromu Švehat, a policija na pisti zaustavila avion kompanije Pegazus, koji je u 15:00 časova trebalo da poleti za Istanbul.

Policajci su utrčali u avion i uhapsili dvoje putnika, par Austrijanaca turskog porekla. Oni su u koferima koje su predali prilikom čekiranja za let sakrili automatski pištolj i municiju za njega.

Ovaj austro-turski par četrdesetogodišnjaka je prošao ličnu kontrolu i skeniranje ručnog prtljaga. Međutim, skeniranje kofera koje su predali prilikom prijave za let, pokazalo je da je u njima sumnjiv sadržaj. Oružje i municija su otkriveni prilikom drugog skeniranja, kada je i prtljag već bio u avionu.

Policija, zajedno sa Službom za zaštitu ustavnog poretka Austrije i borbu protiv terorizma, nastoji da utvrdi da li je reč o "običnim"švercerima ili možda o pomagačima radikalnih islamista koji se bore u Siriji i Iraku. Za ovu drugu verziju postoje indicije, jer je, navodno, u prtljagu pronađena i maskirna uniforma.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track