Najnovije vesti

ORUŽJE U AVIONU ZA ISTANBUL: Škorpion umotali u foliju da ga skeneri ne otkriju!

Osumnjičen turski par iz Beča

ORUŽJE U AVIONU ZA ISTANBUL: Škorpion umotali u foliju da ga skeneri ne otkriju!

Austrija
To nam je podmetnuto, tvrde žena i muž koji, inače, ima austrijsko državljanstvo. Oni žive u jednom stambenom naselju bečkih opštinskih stanova

BEČ - Turski par iz Beča koji je uhapšen prekjuče na bečkom aerodromu Švehat (Schwechat) zbog pokušaja šverca oružja i municije na letu za Istanbul, posle saslušanja u policiji, pušten je, uz krivičnu prijavu, da se brani sa slobode.

Podsetimo, u dva njihova kofera predata prilikom prijave za let, pronađena su dva magacina puna metaka i automatski pištolj "škorpion". Reč je o poznatom modelu oružja kalibra 7,65 mm, sa preklopnim kundakom i odvojivim magacinom od 10 ili 20 metaka, koji može da puca i rafalno.

Na aerodromu Švehat uhapšeni bračni par je, navodno, bio u čudu otkud u njihovom prtljagu automat i municija.

"To nam je podmetnuto", tvrde žena i muž koji, inače, ima austrijsko državljanstvo. Policija, koja sada proverava da li je to istina, pustila ih je na slobodu i napisala krivičnu prijavu. Par, inače, živi u jednom stambenom naselju bečkih opštinskih stanova.

I "škorpion" i magacini s mecima u koferima su prethodno bili obmotani aluminijskom folijom, očito sa ciljem da se zavaraju aerodromski kontrolni uređaji. Peter Kleman (Peter Kleemann), portparol Bečkog aerodroma, kaže da je već na prvoj kontroli bilo jasno da nešto nije u redu sa sadržajem ova dva kofera.

"Sigurnosne mere su funkcionisale", kaže Kleman posle novinarskog pitanja kako je moguće da su već svi bili u avionu kada je otkriveno šta je u sumnjivim koferima.

Ko je zaista stavio automat i municiju u kofere, da li je reč o švercu povezanim sa džihadizmom ili je reč o "običnom" kriminalu, je pitanje za čijim odgovorom tragaju istražni organi.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...