VALCER, KARAOKE, VATROMET: U centru Beča najluđa novogodišnja žurka!

Sve spremno za spektakl

VALCER, KARAOKE, VATROMET: U centru Beča najluđa novogodišnja žurka!

Austrija -
Valcerom će se Nova godina dočekati i na trgu Graben, pod velikim lusterima, ispod kojih škole plesa nude besplatne kurseve plesa

BEČ - Grad Beč 25. put zaredom, danas organizuje "Novogodišnju trasu", kojom pretvara centar grada u najveću žurku za doček 2015. godine!

Pored već dokazanog programa koji je miks valcera, pop i klasične muzike, kao i programa za decu i brojnih štandova sa pićem i jelom, ove godine će po prvi put biti organizovan vatromet na centralnoj bečkoj ulici Ringštrase.

Naime, ovaj bulevar oko strogog centra Beča, iduće godine slavi svoj 150. rođendan. Pre vatrometa deo Ringštrase ispred bečkog Univerziteta pretvoriće se od ranih večernjih sati u balsku dvoranu.

Vatromet u ponoć biće spektakl, kako najavljuju gradske vlasti, kojim se ulazi u novu godinu ali ujedno i obeležava jubilej Ringa.

Foto: AP
Foto: AP

Valcerom će se Nova godina dočekati i na trgu Graben, pod velikim lusterima, ispod kojih škole plesa nude besplatne kurseve valcera.

Na obližnjem trgu Štefansplac čuće se operete, a ljubitelji opere moćiće da uživaju u prenosu operete "Slepi miš" na trgu Herbert fon Karajan.

Moderniji zvuci slušaće se u Kerntnerštrase, gde će od poslepodneva posetioci uživati u pop i disko muzici.

Takođe, vlasti nisu zaboravile ni najmlađe, pa će na trgu Maria Terezija mališani imati karaoke-binu na kojoj će moći da pevaju, pre nego što uveče nastupe austrijske zvezde.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track