POLUDEO PRED DOČEK: Starac (92) tukao suprugu (85) šerpom u glavu, spasio je komšija!
Foto: REUTERS

Pao mu mrak na oči

POLUDEO PRED DOČEK: Starac (92) tukao suprugu (85) šerpom u glavu, spasio je komšija!

Austrija -
Besnog starca je policija uhapsila u stanu. Žena je sa teškim povredama glave prebačena u bolnicu i tamo hitno operisana

KLAGENFURT - Jedan pomahnitali starac (92) iz Klagenfurta, glavnog grada austrijske Koruške, uhapšen je u uoči novogodišnje noći jer je skoro usmrti osvoju suprugu (85) udarajući je šerpom.

Srećom po ženu, jedan komšija je čuo da se događa nešto neuobičajeno, pa je pozvao policiju i u poslednjem momentu joj spasio život.

To je potvrdio i državni tužilac Markus Kic (Markus Kitz):

"Da su policajci došli malo kasnije, bila bi mrtva."

Besnog starca je policija uhapsila u stanu. Žena je sa teškim povredama glave prebačena u bolnicu i tamo hitno operisana. Tokom prepodneva u sredu joj se stanje stabilizovalo, ali još nije bila u mogućnosti da odgovara na pitanja.

Uhapšeni muž je na saslušanju rekao da se ničeg ne seća.

"Međutim, izjavio je da je dan ranije razmišljao o tome da ubije ženu. Zato polazimo od toga da se možda radi o pokušaju ubistva s predumišljajem", kaže Kic.

Državi tužilac dodaje da je ova porodica dosad bila potpuno neupadljiva, a osumnjičeni nije imao nikakav krivični dosije. Psihijatrijskim veštačenjem će se utvrditi da li je starac bio uračunljiv i da li treba da ostane u istražnom zatvoru ili eventualno prebačen u psihijatrijsku ustanovu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track