ČETVORO POVREĐENO: Dva velika požara u novogodišnjoj noći!

Preselo im slavlje

ČETVORO POVREĐENO: Dva velika požara u novogodišnjoj noći!

Austrija -
Požar je skoro četiri sata gasilo 180 vatrogasaca. Posao su im otežavali olujni naleti vetra

BEČ - Dva velika požara izbila su u novogodišnjoj noći u Austriji. Jedan u izbegličkom domu u mestu Grinbah na planini Šneberg na jugu Donje Austrije, a izgorela je i kuća za saunu u salcburškom okrugu Flahgau.

Vatra je u domu za izbeglice izbila je u jednoj sobi i ubrzo zahvatila tavan i krov zgrade. Zavladala je panika među 29 izbeglica iz Nigerije, Liberije, Gambije i Somalije. Tri muškarca su iskočila sa drugog sprata i oni su sa prelomima kostiju prebačeni u bolnicu, a povređena je još jedna osoba.

Ostali su uspeli da pobegnu iz vatrene stihije. Požar je skoro četiri sata gasilo 180 vatrogasaca. Posao su im otežavali olujni naleti vetra. Prema prvim izveštajima, vatra se raširila iz jedne sobe u kojoj je bilo više lica. Izbeglice iz ovog doma su privremeno smeštene u jednoj školi.

Drugi veliki požar izbio je noćas u drvenoj kući staroj oko dvests godina koja se koristila za specifičnu alpsku "suvu saunu" sa eteričnim uljima alpskog bilja. Požar se video kilometrima daleko. Oko 80 vatrogasaca gasilo je požar, međutim uspeli su samo da spreče širenje vatre na druge kuće.

Uzrok požara se još ne zna, ali se pretpostavlja da je došlo do pregrejavanja peći koja je noćas radila, jer je u kući bio organizovan doček Nove godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja