HVALE SE NA FEJSBUKU: Bajker iz Austrije ratuje protiv Islamske države!
Foto: Facebook

Bori se na strani Kurda

HVALE SE NA FEJSBUKU: Bajker iz Austrije ratuje protiv Islamske države!

Austrija -
Bajkerska grupa "Median Empajer MC" iz Kelna je na svom profilu, preko kojeg vrbuje borce za "međunarodne trupe" protiv Islamske države, objavila fotografiju na kojoj se navodno vidi jedan Austrijanac

BEČ - Jedan bajker iz Austrije se na strani Kurda bori protiv Islamske države, piše bečki dnevnik "Kronen cajtung".

Bajkerska grupa "Median Empajer MC" iz nemačkog Kelna na svom Fejsbuk profilu, preko kojeg vrbuju borce za "međunarodne trupe" protiv Islamske države, objavila je fotografiju na kojoj se navodno vidi jedan Austrijanac.

Ispod fotografije bajkera, koji su poznati i po tome što ne "izbegavaju" okršaje sa protivničkim bajkearima "Hels Ejndžels", stoji "muškarci na slici su iz sledećih zemalja - tri Amerikanca, jedan Austrijanac, jedan Meksikanac i moj pukovnik Džo iz Nemačke".

List ukazuje da još nije zvanično potvrđeno da se na fotografiji stvarno nalazi austrijski bajker, jer tri od šest boraca nosi maske.

Inače fejbsuk strancia "Median Epajer MC", čiji su članovi pretežno kurdskog porekla, ne ostavlja sumnju da ova grupacija ozbiljno shvata borbu protiv Islamske države.

Mnoge fotografije prikazuju scene obuke dobrovoljaca od strane kurdskih boraca, kao i scene sa fronta.

Ministarstvo spoljnih poslova Austrije nije potvrdilo vest o svom državljaninu koji učestvuje u borbama protiv Islamske države, ističući da nadležnim diplomatskim predstavništvima nisu poznate takve informacije.

Inače austrijski zakon zabranjuje učesće austrijskih državljana u oružanim sukobima u inostranstvu i za to predviđa i zatvorske kazne. Nedavno je zakon pooštren zbog boraca Islamske države, među kojima ima oko 140 lica iz Austrije, a od kojih se već u zemlju vratilo više desetina.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track