UMRSILE SE SAJLE NA ŽIČARI: U Alpima 80 skijaša satima visilo nad ambisom!
Foto: Printscreen Osterreich

Izbegnuta nesreća

UMRSILE SE SAJLE NA ŽIČARI: U Alpima 80 skijaša satima visilo nad ambisom!

Austrija -
Spasioci austrijske gorske službe uspeli su da spuste pomoću užeta ljude iz gondole na zemlju, a akcija je trajala duže od dva sata

SALCBURG - Zbog nevremena i jakog vetra juče je 80 skijaša ostalo zarobljeno u gondoli žičare. Oni su satima visili 30 metara nad ambisom.

Žičara koja se nalazi na skijalištu Bad Hofgaštajn (Bad Hofgastein), u pokrajini Salcburg, stala je jer je olujni vetar upleo sajle po kojima se ona kretala. Spasioci su uspeli pomoću užeta da spuste zarobljene skijaše na zemlju ali uz nadljudske napore.

U nedelju oko 10.30 sati gondola žičare u kojoj se nalazilo 80 skijaša se tokom vožnje jednostavno je stala. Zaposleni na održavanju ove žičare su sat i po vremena pokušavali da osposobe i ponovo pokrenu žičaru. Međutim, nakon što su im svi svi pokušaji propali, oko 12 časova, spasioci su počeli da spuštaju skijaše jednog po jednog na zemlju pomoću užeta. Cela akcija spašavanja skijaša, koja je prošla bez ikakvih komplikacija, je trajala dva i po sata.

Iako su se satima nalazili zarobljeni na visini od 30 metara, skijaši nisu dozvolili da im ovaj peh pokvari odmor. Neki od njih su posle izbavljenja izjavili da niko od njih nije paničio, već da su se čak dobro zabavili.Međutim skijašu koji se nalazio u gondoli žičare, koja je vozila u suprotnom pravcu, nije bilo baš tako prijatno jer se sve vreme zastoja u kabini bio sam.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track