OTROVAO SE ALKOHOLOM: Muškarac pronađen u liftu bečkog metroa imao u krvi 4 promila!
Foto: Printscreen Oe24.at

prvi rezultati istrage

OTROVAO SE ALKOHOLOM: Muškarac pronađen u liftu bečkog metroa imao u krvi 4 promila!

Austrija -
Ispostavilo se da je beskućnik satima ležao onesvešćen i da mu niko od građana i radnika Bečkih linija nije pritekao u pomoć

BEČ - Muškarac (58) koji je 26. decemba prošle godine onesvešćen ležao pet sati u u liftu bečke metro stanice Folksteatar (Volkstheater, U3), a zatim umro na putu do bolnice, najverovatnije je preminuo od trovanja alkoholom, piše danas austrijski Javni radio-televizijski servis (ORF) pozivajuči se na policijske izvore.

Prema pisanju ORF radi se o beskućniku, koji je u trenutku smrti u krvi imao više od četiri promila alkohola. Međutim, policija još uvek nije potvrdila ove navode, jer prema njihovim rečima nalaz obdukcije preminulog, te tačan uzrok smrti će biti poznat tek sutra.

„Ove navode ne možemo još uvek ni da potvrdimo, ni da negiramo“, kaže Patrik Majerhofer (Patrick Maierhofer), portparol policije.

Podsetimo, na drugi dan rimokatoličkog Božića, 26. decembra oko sedam časova ujutru, u liftu koji povezuje linije U3 i U2 na stanici bečkog metroa Narodno pozorište (Volkstheater), pronađen jedan 58-godišnji muškarac. Ležao je bez svesti.

"Naše kolege su pokušale da ga reanimiraju, ali je čovek umro na putu do bolnice", kaže Dominik Griz (Dominik Gries), portparol Viner Linijen.

Ispostavilo se, međutim, da je onesvešteni čovek ležao u liftu koji je veoma prometan, a i staklen, pa se i spolja jasno vidi da li nekoga ima u kabini. Sve to vreme nikome nije palo na pamet da stisne jedu od brojnih ručica za hitan poziv, koje se nalaze i u liftu ali i na okolnim mestima na stanici.

Dvojica radnika dobila otkaz

Dvojica radnika Bečkih linija (Wiener Linien) otpuštena su sa posla nakon što je utvrđeno da tokom radnog vremena nisu detaljno kontrolisali metro stanicu i zato nisu mogli ni da pronađu unesrećenog čoveka. Takođe, policija sada pregleda video materijal nadzornih kamera i u slučau da uspeju da identifikuju građane Beča koji su videli unesrećenog čoveka, a nisu pomogli, i njima slede prijave.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track