CRNI JANUAR: Dvojica skijaša poginula u lavini u Tirolu!
Foto: Printscreen Heute.at/ZOOM-TIROL

nova tragedija

CRNI JANUAR: Dvojica skijaša poginula u lavini u Tirolu!

Austrija -
Posle pogibije dva skijaša na planini Valuga u Tirolu, broj žrtava koje su stradale ovog meseca u Austriji popeo se na osam

SANK ANTON AM ARLBERG - Dve osobe su poginule, a dva lica su povređena u snežnoj lavini koja se dogodila danas u poznatom turističkom mestu Sank Anton am Arlberg (St. Anton am Arlberg), u Tirolu. Broj žrtava koje su stradale ovog meseca na austrijskim planinama popeo se na osam.

Prema policijskom izveštaju, snežna lavina, koja se pokrenula na severnoj strani planine Valuga (Valluga), izvan obeleženog dela skijaške staze, zahvatila je i odnela sedam skijaša.

Kako javlja austrijski portal oe24, prema prvim informacijama tri skijaša su prošla bez povreda.Spasilačke službe je obavestio jedan od skijaša koji je bio svedok ove užasne nesreće.

U akciji spašavanja nastradalih učestvovali su članovi gorske službe spašavanja i službenici planinske policije sa dva spasilačka helikoptera. Tokom današnjeg dana na području Tirola na snazi je bila opasnost od lavina trećeg stepena od ukupno pet.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja