PAO VOĐA KAVKASKE MAFIJE: U Beču uhapšen šestostruki ubica Aslan Gagijev!
Foto: Shutterstock

Krio se u ausstriji

PAO VOĐA KAVKASKE MAFIJE: U Beču uhapšen šestostruki ubica Aslan Gagijev!

Austrija -
Aslan Gagijev i njegova banda u Severnoj Osetiji od 2008. godine ubili više vladinih službenika i vodećih ličnosti policije i članova njihovih porodica

BEČ - Rus Aslan Gagijev (44) optužen za šest ubistava na teritoriji Rusije uhapšen jue u subotu uveče na Glavnoj železničkoj stanici u Beču (Wiener Hauptbahnhof). Hapšenje su sproveli pripadnici specijalne policijske jedinice Kobra (Cobra).

Prema policijskom saopštenju, Aslan G. koji važi za vođu mafijaške bande iz Severnog Kavkaza, prilikom hapšenja nije pružao otpor. Kod njega je policija pronašla lažni bugarski pasoš, a odmah po hapšenju on je policiji priznao svoj pravi identitet.

Prema pisanju dnevnog lista Hojte Gagijev i njegova banda su u Vladikavkazu, na teritoriji Severne Osetije i severnog Kavkaza, od 2008. godine ubili više vladinih službenika i vodećih ličnosti policije i članova njihovih porodica. Aslan G. se tereti za još šest ubistava i tri teška ranjavanja, koja je on lično počinio u periodu između 2012. i 2013. godine.

On je nakon toga pobegao iz Rusije, a interpolovi istražitelji iz Moskve su sredinom decembra prošle godine dojavili svojim kolegama u Austriji da postoje indicije da se Aslan G. nalazi u Beču.

Do izručivanja Rusiji Aslan G. će biti zadržan u bečkom zatvoru Jozefštadt (Josefstadt)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track