TELEFONI SE USIJALI: Savetovalište za sprečavanje terorizma najviše zovu iz Beča!

Pravi potez

TELEFONI SE USIJALI: Savetovalište za sprečavanje terorizma najviše zovu iz Beča!

Austrija -
Javljaju se zabrinuti roditelji, nastavnici, socijali radnici... Prijavljeno je 27 slučajeva verskog ekstremizma, u jedan ekstremni desničar, izjavila je Sofi Karamazin, republičke ministarke za porodicu i omladinu

BEČ - Telefoni Savetovališta za sprečavanje terorizma (Beratunsstelle Extremismus) su se usijali i ne prestaju da zvone. Za prvih 50 dana od osnivanja, zabeleženo je 115 poziva. Najveći broj poziva stigao je iz Beča, od 115 poziva 45 je bilo iz prestonice.

Sofi Karamazin (Sophie Karamasin), republičke ministarke za porodicu i omladinu, izjavila je da je iznenađena tolikim brojem poziva. Ona je na konferenciji za štampu izjavila da je Ministarstvo odbrane obavešteno i upozoreno na tri slučaja, a 28 poziva se vodi kao zabrinjavajući. Ministarka kaže da se otvaranje savetovališta i saradnja sa građanima pokazala kao dobar potez.

"Javljaju se zabrinuti roditelji, nastavnici, socijali radnici... Prijavljeno je 27 slučajeva verskog ekstremizma, u jedan ekstremni desničar", navodi Karamasin. Nedavno privođenje dve devojčice koje su krenule u Siriju kako bi se tamo udale i pridružile džihadistima, i dva dečaka, koja su zadržani u Beču, samo pojačavaju strah i zabrinutost roditelja. Zbog toga će pojačane sigurnosne mere trebalo da smanje brigu, rekla je ministarka Karamasin.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track