DRAMA U VRTIĆU: Austrijski specijalci štitili ženu i decu od pomahnitalog muža!

Neće da se razvede

DRAMA U VRTIĆU: Austrijski specijalci štitili ženu i decu od pomahnitalog muža!

Austrija -
Prilikom preteresa stana u kojem je izbila svađa supružnika policija je pronašla tri puške, dva pištolja, dva gasna pištolja i veću količinu municije

SV: FLORIJAN - Deca i vaspitači jednog dečijeg vrtića u gornjeaustrijskom mestu Sv. Florijanu na reci In (St. Florian am Inn), juče su preživeli pravu dramu. Mališani, međutim nisu ni bili svesni opasnosti u kojoj su se našli, a upad pripadnika speijalne jedinice "Kobre", delovao im je zabavno kao neka igra.

Policija je došla na poziv osoblja koje je prijvilo da se kod njih krije žena (36) koja je sa detetom pobegla od muža (28) jer joj je pretio pištoljem da će je ubiti. Pripadnici interventne jedinice austrijske policije odmah su zauzeli vrtić kako bi sprečili upad pomahnitalog supruga i sprečili tragediju.

Muž, koji je po zanimanju službenik, pobesneo je kada je saznao da žena hoće da podnese zahtev za razvod braka. Tada je izbila žestoka svađa koja je je eskalirala juče prepodne. Srećom nihovo troje od četvoro dece tada nisu bili u kući već u školi i vrtiću. Muž je u jednom momentu potegao pištolj i zapretio ženi da će je ubiti ako ga napusti.

Ona je uspela da zgrabila dvogodišnjeg sina i pobegne u dečiji vrtić koji se nalazi u neposrednoj blizini njihove kuće, a u kojem je već bilo jedno od dece. Iz vrtića su odmah pozvali policiju, i upozorili ih da besni muž kod kuće poseduje više pištolja, pušaka i dosta municije.

Na lice mesta odmah su došli pripadnici "Kobri", i prvo krenuli da zaštite ženu, decu i zaposlene u vrtiću. Kada je video da dolazi policija, naoružani muž je iskočio kroz prozor, uskočio u svoj automobil i pobegao kod svoje majke, gde se sakrio. Posle više od dva sata ubeđivanja majka je uspela da nagovori svog sina da se preda.

Prilikom preteresa stana u kojem je izbila svađa supružnika, policija je pronašla tri puške, dva pištolja, dva gasna pištolja i veću količinu municije. Kako je saopšteno čovek je oružje nabavio ilegalno, a ustanovljeno je i da je policija nekoliko puta već intervenisala zbog nasilja u ovoj porodici.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja