POSTAVILA VIDEO SNIMAK: Transseksualka ubijena u Beču pre smrti ostavila poruku na Fejsbuku!
Foto: Facebook

novi detalji zločina

POSTAVILA VIDEO SNIMAK: Transseksualka ubijena u Beču pre smrti ostavila poruku na Fejsbuku!

Austrija -
Iako se verovalo da je Hando Ö (35) zadavljena kuhinjskom krpom tokom sado-mazo seksa, prema novim informacijama moguće je da je u pozadini ubistva potpuno drugi motiv

BEČ - Transseksualac turskog porekla, Hande Ö (35), čiji je leš bečka policija pronašla u 25. januara, u 16. bečkoj opštini Otakring, u stanu u kom je preminula i živela, najverovatnije je ubijena 19. januara, piše danas austrijski dnevni list Esterajh.

Ove navode, između ostalih, potvrđuje i izjava Handeve najbolje prijateljice Senaje S. (Senay S.) koja je istražiteljima saopštila da je Hande svakoga dana spavala do nekih 14 sati, i da bi je odmah zvala ili slala SMS čim bi se probudila.

Upravo tog ponedeljka, 19. januara, Senaja se poslednji put čula sa Hande, a nakon toga joj se gubi svaki trag. U nadi da će joj se prijateljica javiti, Senaja S. je čak otišla i do jednog bordela, i ostavila na prozoru poruku napisanu karminom na parčetu papira na kojoj je pisalo „Nazovi me!“. Međutim, Senaja nije otišla i do stana u kojoj je žrtva živela.

Ceo slučaj je otkrio jedan Handeov komšija, koji je zbog smrada koji se širio iz stana njenog stana, provirio kroz jednu pukotinu na ulaznim vratima. Tom prilikom komšija je na podu dnevne sobe video savijenu golu nogu, i odmah obavestio policiju.

Iako su neki austrijski mediji špekulisali da je Hando Ö u svom stanu zadavljena kuhinjskom krpom tokom sado-mazo seksa, prema novim informacijama u pozadini ubistva bi se mogao nalaziti potpuno drugi motiv. Naime, Hando Ö je svom Fejsbuk profilu poslednji put pristupio 19. januara i tom prilikom je postavio video prilog tokom kojeg novinari turskim građanima postavljaju pitanje „Kako bi ste reagovali kada bi ste saznali da je vaše dete homoseksualac ili transseksualac?“.

Ispod video snimka Hando je napisala: „Ovo se dešava onima koji ubijaju ili odbacuju sinove i kćerke koji su drugačiji!“

Austrijski mediji navode da je upravo iz ovih razloga je Hando Ö pre šest meseci napustio rodni Izmir (Turska) i doselio se u Beč. Policijska istraga i dalje traje, ali za sada nema informacija o mogućem počiniocu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track