RACIJA U SALCBURGU: Haos na ulicama zbog obračuna narko-bandi!
Foto: Prinskrin Kronen Cajtung

Sukob Avganistanaca i Čečena

RACIJA U SALCBURGU: Haos na ulicama zbog obračuna narko-bandi!

Austrija -
Dva sata kasnije uspaničeni građani javili su policiji da je muškarac sa nožem u ruci uleteo u restoran "Štiglbroj" u centru grada

SALCBURG - Kobre, specijalna jedinica austrijske policije intervenisala je u Salcburgu gde je došlo do žestokih sukoba između grupe Avganistanaca i Čečena, najverovatnije zbog prevlasti na narko tržištu.

Haos je nastao u nedelju popodne nakon dojave da će oko 18 časova doći do obračuna između Avganistanaca i Čečena u naselju Lehen u kome živi veliki broj stranaca. Policija je odmah reagovala, poslala patrole u taj deo grada i sprečila krvoproliće.

Dva sata kasnije uspaničeni građani javili su policiji da je muškarac sa nožem u ruci uleteo u restoran "Štiglbroj“ (Stieglbräu) u centru grada. Istovremeno su stigle informacije o tučama u blizini železničke stanice. Službe hitne pomoći saopštile su da je te večeri nekoliko Avganistanaca i Čečena primljeno sa ozbiljnim povredama. Jedan automobil je oštećen od udarca mačetom.

Funkcioner čečenskog udruženja pozvao je oko 22 časa policiju i tražio pomoć nakon što je 40-ak Čečena u prostorijama udruđženja potražilo utočište od Avganistanaca koji su ih naoružani mačevima jurili po gradu.

Ubrzo posle toga došlo je do velike akcije u kojoj je oko 80 osoba pretreseno. U ovoj raciji pronađeno je i zaplenjeno pet noževa "skakavaca", dva velika kuhinjska noža, sečivo dugo 20 centimetara, bokseri, šrafcigeri kao i torba sa praznim plinskim bocama.

Prijateljske organizacije obe ove grupacije su preko Fejsbuka pozvale sunarodnike da "budu spremni" i da po potrebi brzo dođu u Salcburg!

Dnevne novine Kronen Cajtung došle su, u međuvremenu. do tajnog internog pisma policije u kojem uprava upozorava zaposlene da pojačaju mere bezbednosti u Salcburgu. U pismu piše da su načelnici šokirani brutalnošću tokom obračuna po gradu, a policija se poziva na maksimalnu opreznost pri izlasku na teren.

Policija očekuje nekoliko sukoba u narednom periodu i upozorava zaposlene da obrate pažnju na vozila marke BMW sa bečkim tablicama ili onim iz Donje Austrije. Službe moraju da računaju sa tim da su osumnjičeni naoružani noževima, ali i vatrenim oružjem, upozorava policijska uprava.

(S. V.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track