MISTERIJA NESTALE BOSANSKE PORODICE: Enes u Siriju poveo i sinove od 4 i 7 godina!
Foto: Interpol

Obrt

MISTERIJA NESTALE BOSANSKE PORODICE: Enes u Siriju poveo i sinove od 4 i 7 godina!

Austrija -
U opštinskoj upravi štajerskog Vetmanštetena kažu za Kurir da je iz njihovog mestašca nestalo svih sedmoro članova ove porodice, međutim, sinovi nisu na Interpolovoj listi

BEČ - Enes Skalić (35), Austrijanac poreklom iz BiH za koga se veruje da se sa porodicom preselio u Siriju i pridružio terorističkoj organizaciji "Islamska država" (ISIL) osim supruge Mihaele Subašić i ćerki Sare (2), Enise (9) i Ajle (12), u Siriju je, kako se sumnja, poveo i dvojicu sinova, Kenana (4) i Naila (7)!

Za porodicom sada traga Interpol, ali iz nekog razloga maloletni sinovi nisu prijavljeni kao nestali, pišu austrijski mediji, koji danas izveštavaju da porodica osim tri ćerke imala još dvoje dece, ukupno petoro.

U opštinskoj upravi štajerskog Vetmanštetena (Wettmannstätten), gde su Enes i Mihaela poslednjih godina u porodičnoj kući živeli sa decom, kažu za Kurir da je iz njihovog mestašca, koje ima nešto više od 1.500 stanovnika, nestalo svih sedmoro članova ove porodice!

Pozvali smo Savezni kriminalistički biro Austrije, čiji nam je portparol Mario Hejl (Mario Hejl) potvrdio da je nestala cela porodic - Enes, Mihaela i sva deca.

Gradonačelnik Vetmanštetena Helmut Krigl (Helmut Kriegl), izjavio je štajerskom studiju ORF-a, austrijske nacionalne radio-televizije, da je porodica bila "neupadljiva“.

"Ni po čemu se nije moglo naslutiti da se nameravaju iseliti", dodaje Krigl. On kaže da je nedavno sa Enesom razgovarao o kanalizacionom priključku za njegovu kuću.

U opštinskom birou Vetmanštetena pitali smo takođe da li je Mihaeli Subašić devojačko ili prezime iz prvog braka, ali kažu da imaju samo podatak da joj je bračni status "nepoznat“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track