USKORO U BEČU: Cipras od Austrijanaca preuezima model za smanjenje nezaposlenosti!
Foto: AP

Susret pre Samita EU

USKORO U BEČU: Cipras od Austrijanaca preuezima model za smanjenje nezaposlenosti!

Austrija -
Cilj austrijskog koncepta je da se mladim ljudima, ispod 25 godina, u roku od četiri meseca nakon okončanja obrazovanja ili nakon što su ostali bez posla, ponudi novo radno mesto ili dalje obrazovanje

BEČ - Novi grčki premijer Aleksis Cipras namerava uskoro da poseti Beč i sastane se sa austrijskim kancelarom Vernerom Fajmanom. U telefonskom razgovoru dva premijera su dogovorili što skoriji susret. Trenutno se radi na usaglašavanju termina, a cilj je da do sastanka u Beču dođe pre Samita EU u četvrtak iduće nedelje, tvrdi bečki dnevnik "Kurir".

Ukoliko sastanak ne bude mogao da se održi pre 12.februara, Cipras namerava odmah posle Samita EU doputuje u Beč. On želi da se informiše o austrijskom modelu za smanjenje nezaposlenosti mladih. Cilj austrijskog koncepta je da se mladim ljudima, ispod 25 godina, u roku od četiri meseca nakon okončanja obrazovanja ili nakon što su ostali bez posla, ponudi novo radno mesto ili dalje obrazovanje.

U Grčkoj je stopa nezaposlenosti mladih do 25 godina 55 odsto. Takođe Cipras u Beču želi da se informiše i o merama za borbu protiv utaje poreza. Zvanični Beč je najavio spremnost da podrži produženje rokova za otplatu dugova Grčke, ali ne i za otpis duga.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track