Cipras se sutra sastaje sa Fajmanom!
Foto: Rojters I Ap

poSETA bEČU

Cipras se sutra sastaje sa Fajmanom!

Austrija -
Aleksis Cipras, novi grčki premijer sutra će pred parlamentom predstaviti program nove grčke vlade, a taj govor sa nestrpljenjem očekuju i zemlje članice EU, zbog odbijanja Atine da nastavi mere štenje

BEČ - Novi grčki premijer Aleksis Cipras u ponedeljak će posetiti Beč gde će razgovarati sa austrijskim kancelarom Vernerom Fajmanom o grčkom javnom dugu, saopštila je danas grčka vlada.

"Razgovori će biti u okviru sastanka grčkog premijera pred samit Evropske unije, 12. februara u Briselu koji će biti posvećen Grčkoj", navodi se u saopštenju.

Uoči tog samita, Cipras u sredu treba da predstavi na sastanku ministara finansija evrozone, uključujući i Austriju, predloge o rešavanju grčkog javnog duga, koji "bi trebalo da zadovolje grčke finansijske potrebe do konačnog dogovora sa svetskim poveriocima".

Cipras će sutra pred parlamentom predstaviti program nove grčke vlade. Taj govor očekuju zemlje članice Evropske unije, koje su zabrinute zbog odbijanja Atine da nastavi mere štenje koje su postavljene kao uslov 2010. godine u zamenu za kredit od oko 240 milijardi evra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track