NA METI EKSTREMISTA: Prete Gudenusu zbog Bosanca Enesa Skalića!
Foto: Marina Lopičić

Preteće poruke na Fejsbuku

NA METI EKSTREMISTA: Prete Gudenusu zbog Bosanca Enesa Skalića!

Austrija -
Gospodine Gudenus, vi ste kurvin sin, kojem želim da neki musliman dođe kod kuće i osramoti vam ženu, a vas ubije u mukama, piše u poruci

BEČ - Johan Gudenus (Johann Gudenus), šef poslaničkog kluba Slobodarske partije Austrije (FPÖ) u bečkoj gradskoj/pokrajinskoj skupštini, dobio je pretnje pošto je na svojoj Fejsbuk stranici objavio kopiju novinske vesti o džihadisti iz Štajerske Enesu Skaliću kojeg traži Interpol, piše austrijski list Hojte.

Podsetimo, reč je o Austrijancu bosanskog porekla koji je nestao sa ženom i petoro maloletne dece i za koje se sumnja da su se uputili u Siriju, da se pridruže "Islamskoj državi“. Samo jedan sat posle toga, Gudenus je preko Fejsbuka dobio pretenje od osobe koja se potpisala kao Ad Rian:

"Gospodine Gudenus, vi ste kurvin sin, kojem želim da neki musliman dođe kod kuće i osramoti vam ženu, a vas ubije u mukama. Vi ste šljam najgore vrste.“

Gudenus je tim povodom izjavio:

"Internet nije bespravno područje, u kojem se bez posledica mogu širiti neobuzdani izlivi mržnje i pretnje. Braniću se svim pravnim sredstvima“, najavljuje Gudenus u izjavi bečkom dnevnom listu Hojte (Heute).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track