PREVARILA DRŽAVU: Unuka godinu i po dana podizala penziju mrtve babe!
Foto: Shutterstock

Otkrivena prevara

PREVARILA DRŽAVU: Unuka godinu i po dana podizala penziju mrtve babe!

Austrija -
Iako joj je baba preminula polovinom 2013. ona nije nikoga o tome obavestila već je nastavila da podiže njenu austrijsku penziju i sada će odgovarati za novčanu prevaru u iznosu od 53.000 evra

GRAC - Unuka uzimala babinu penziju skoro dve godine posle njene smrti.

Profesorka koja je čitav svoj svoj radni vek provela u jednoj školi u Štajerskoj, odlučila je da po odlasku u penziju ispuni svoju najveću želju i kupi kuću u Valensiji u Španiiji.

Odlučila je da sa sobom povede i svoju unuku kako bi joj pravila društvo. One su se preselile u Šapaniju i lepo živele jer je starica osim svoje ne male penzije primala i penziju davno preminulog supruga.

Sve je bilo dobro i bez problema do bakine smrti koja je preminula polovinom 2013. godine. Unuka je rešila da se ne odrekne lagodnog života i ne da nikome ne prijavi da je baka preminula. Ona je nastavila da uzima bakinu penziju koja je i dalje stizala iz Austrije.

Austrijanka je izazvala sumnju kada je tražila da se novac prebaci na njen španski žiro-račun. Španska uprava je posumnjala da nešto nije u redu i otpočela istragu. Stvar je postala još sumnjivija kada nisu dobili traženu pismenu potvrdu da je starica još uvek živa.

Interpol je ubrzo rasvetliočitav slučaj i uhapsio unuku, kojoj se sada sudi za novčanu proneveru u iznosu od 53.000 evra.

S. V.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track