TAJNO KUPATILO: U podrumu škole pronašli Hitlerovu kadu!

Posle više od 7 decenija

TAJNO KUPATILO: U podrumu škole pronašli Hitlerovu kadu!

Austrija -
U sklopu Hitlerove kancelarije nalazilo se tajno kupatilo u koje se jedino moglo ući kroz tajni prolaz, a osim kade, tu su se nalazili umivaonik i ormarić

MINHEN - U podrumu Više škole za muziku i teatar u ulici Arcisštrase (Arcisstraße) u Minhenu, pronađena je kada koja je nekada pripadala Adolfu Hitleru. Naime, ova zgradu su za svog vođu sagradili nacisti u periodu između 1933. i 1937. godine i ona je jedno vreme predstavljala firerovu rezidenciju, piše austrijski portal oe24.

U sklopu Hitlerove kancelarije nalazilo se tajno kupatilo u koje se jedino moglo ući kroz tajni prolaz. Osim kade, u ovom malom kupatilu bili su i umivaonik i ormarić. Nakon završetka rata vlada SAD je zgradu koristila kao magacin za čuvanje umetnina koje su nacisti ranije prisvojili.

Tom prilikom kada je iz tajnog kupatila premeštena u domarov stan, koji se tada nalazio ovoj zgradi. Tek 1957. godine zgrada je prenamenjena u Višu školu za muziku i teatar, a prilikom renoviranja Hitlerova kada je odnesena u podrum, gde je i ostala do nedavno.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track