POLICIJA TRAŽI VLASNIKA STANA: U 60 kvadrata gajio marihuana vrednu 800.000 evra!
Foto: LPD Wien

U zemlju propao

POLICIJA TRAŽI VLASNIKA STANA: U 60 kvadrata gajio marihuana vrednu 800.000 evra!

Austrija -
Policija naglašava da još nije otkriveno ko je pravi vlasnika ovog stana, jer je proverom utvrđeno da se stan vodi na nekoliko lažnih imena

BEČ - Bečka policija još traga za vlasnikom stana površine 60 kvadratnih metara u ulici Rajhsapfelgase (Reichsapfelgasse) u 15. bečkoj opštini, i u kojem je tokom januara otkrivena plantaža marihuane sa više od 1.100 stabljika ove biljke.

Prema policijskom saopštenju radi se o visokoprofesionalno izrađenoj plantaži sa pratećim elektronskim lampama neophodnim za rast biljaka i automatskim elektronskim sistemom za navodnjavanje.

Da nisu zaplenjene, od ovih biljaka bi bilo proizvedeno 105 kilograma marihuane, čija bi tržišna vrednost iznosila oko 800.000 evra.

Policija naglašava da još uvek nije otkriveno ko je pravi vlasnika ovog stana, jer je proverom utvrđeno da se stan vodi na nekoliko lažnih imena.

Takođe je otkriveno da je u poslednje četiri godine „vlasnik“ ovog stana platio više od 100.000 evra računa za struju, iz čega se može zaključiti da je u stanu do sada proizvedena znatno veća količina marihuane od one koju su policajci u njemu zatekli.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja