Najnovije vesti

IZMISLIO SVOJU DIJETU: Bečlija uz pomoć banana i urmi smršao 20 kilograma!
Foto: Thinkstock

Samo sveže

IZMISLIO SVOJU DIJETU: Bečlija uz pomoć banana i urmi smršao 20 kilograma!

Austrija
Tri do četiri puta nedeljno odlazim u nabavku, a u nošenju kupljenih namirnica mi pomažu komšije, kaže Salomon

BEČ - Bernhard Salomon (49) se već godinu dana isključivo hrani samo svežim voćem i povrćem. Za to vreme je smršao 20 kilograma, a sada je o svom iskustvu napisao i knjigu.

Salomon ne krije da njegov način ishrane zahteva mnogo posla. Naime, tokom jedne nedelje on, između ostalog,  u proseku pojede 91 bananu, 77 urmi, 45 plodova manga i 14 glavica zelene salate. Kako bi sve to kupio i doneo kući nesebičnu pomoć mu pružaju stanari njegove zgrade.

"Tri do četiri puta nedeljno odlazim u nabavku na Našmarkt (Naschmarkt , najpoznatija bečka pijaca) ili u supermarkete, a u nošenju kupljenih namirnica mi pomažu komšije“, kaže Salomon za dnevni list Hojte.

On naglašava da veliku pažnju posvećuje rasprodajama i akcijama u supermarketima.

"Kad ne bih pazio, dnevno bih na hranu trošio tridesetak evra. Međutim, ako na primer, namirnice kupujem tokom rasprodaje u velikim marketima, mogu sebi sve obezbediti i za šest evra“, naglašava Salomon.

Komentarišući Salomonovu dijetu ekspert za ishranu, doktor Kurt Vidhalm (Kurt Widhalm), kaže da on apsolutno nema ništa protiv, sve dok se primenjuje uz stručno  nadgledanje lekara.

"Ova dijeta jedino nije preporučljiva za decu“, naglašava doktor Vidhalm za Hojte.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...