(VIDEO) INCIDENT U BEČU: Pendrecima udarili po srpskim navijačima!
Foto: Tanjug

odigrana utakmica KE-Srbija 08 i SV Albanije

(VIDEO) INCIDENT U BEČU: Pendrecima udarili po srpskim navijačima!

Austrija -
Navijači su na utakmici razvili transparent sa natpisom „Dalibore Lukiću večno ćes živeti“, u znak sećanja na Srbina (39) kog su Albanci na smrt pretukli u Lincu 7. februara
1 / 4 Foto: Tanjug

BEČ- Uz povećano prisustvo policije juče je Beču odigrana utakmica između fudbalskih klubova Kajzerebersdorf-Srbija 08 (KE-Srbija 08) i SV Albanije, na kojoj je pred sam kraj došlo do incidenta a čuvari reda interveisali su protiv srpskih navijača.

Pred oko 1.200 navijača, od kojih 800 pristalica SV Albanije, koji su doputovali iz brojnih gradova Austrije, ali i Makedonije, KE-Srbija 08 i SV Albanija odigrali su meč bez incidenata na terenu. Međutim, u poslednjim minutima meča srpski navijači su bacili petardu na teren a i policija je upala među njih i upotrebila pendreke i biber sprej.

Navijači SV Albanije nosili su zastave Velike Albanije, Kosova i Albanije, a srpski navijači su osim zastava Srbije i Rusije, razvili i transparent na kom je pisalo „Dalibore Lukiću večno ćes živeti“, u znak sećanja na Srbina (39) kog su Albanci na smrt pretukli u Lincu 7. februara, a juče je Lukić i sahranjen.

Inače ova utakmica između dva kluba 2. Pokrajinske lige, članova pete fudbalske lige Austrije, trebalo je da se odigra u novembru ali je odložena nakon incidenta na kvalifikacionom susretu između reprezentacija Srbije i Albanije u Beogradu.Fudbalski savez Beča odlučio je da odloži ovaj susret kako bi se strasti smirile, i da ne bi došlo do incidenta i na utakmici u Beču.Utakmica je završena ršena 2:1 (1:1) u korist Albanije.

http://www.youtube.com/watch?v=U8zTA9CAm3E

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track