KRAJ AGONIJE: Srpska devojčica (15) koja je nestala u Austriji pronađena živa i zdrava!
Foto: Facebook

Krila se kod drugarice

KRAJ AGONIJE: Srpska devojčica (15) koja je nestala u Austriji pronađena živa i zdrava!

Austrija -
Uz pomoć prijatelja iz Srbije lociralano je mesto iz kog se Silvija Čanet javila drugarici u Soko Banju i odmah javila očuhu devojčice, a policija je ubrzo pronašla u Lauterahu

FELDKIRH - Srpkinja Silvija Čanet (Silvija Tschanett, 15) pronađena je u mestu Lauterah u Forarlbergu. Devojčica je nestala u sredu uveče. Dejanom Milojevićem, očuh nestale devojčice izjavio je za Kurir da su sinoć posle tri dana konačno ponovo uspeli da uhvate signal njenog mobilnog telefona, ada su zahvaljujući njegoviom prijateljima iz Srbije konačno locirali gde se Silvija nalazi.

"Sinoć joj se telefon ponovo aktivirao. Ona se javila se nekim svojim drugaricama, a poslala je i SMS poruku majci. Na nemačkom joj je javila da je dobro, ali ne i gde se nalazi. Saznali smo da je kontaktirala putem Fejsbuka jednu svoju drugaricu u Srbiji, koja živi u okolini Soko Banje" rekao nam je Milojević.

Prijatelji Milojevića, koji je poreklom iz tog kraja, rekli su mu da su uz pomoć GPS-a, koji je bio uključen, utvrdili gerografske koordinate njenog telefona.

"Radilo se o mestu koje je nekoliko desetina kilometara udaljeno od mesta stanovanja naše porodice u Forarlbergu", kaže nam Milojević. On dodaje da je dok je tragao za Silvijom čak i bio u tom mestu, ali kako ima mnogo kuća ne zna da li u nekoj od njih zaista stanuje neka od Silvijinih drugarica i da li je i ona tamo.

Zahvaljujući ovim podacima policija je uspela da otkrije gde se devojčica nalazi i oko 12.30 obavestili su roditelje da je Silvija pronađena Lauterahu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track