(VIDEO) STALI VOZOVI: Most pao na šine, šteta 50 miliona evra!
Foto: Printscreen Youtube

počela sanacija pruge

(VIDEO) STALI VOZOVI: Most pao na šine, šteta 50 miliona evra!

Austrija -
Železnički saobraćaj biće u prekidu do 7. marta, zbog čega je otkazano 1300 polazaka, još se procenjuje koliko će biti na gubitku transportna preduzeća zbog zastoja u saobraćaju

GRAC - Šteta posle rušenje nedovršenog mosta na prugu kod mesta Frolajten u Štajerskoj procenjuje se na oko 50 miliona evra. Najveće gubitke pretrpeće preduzeće zaduženo za puteve Austrije (ASFINAG) i Austrijska savezna železnica,(ÖBB).

Železnički saobraćaj biće u prekidu do 7. marta, zbog čega je otkazano 1300 polazaka. Ovom prugom dnevno se prevozi oko 10.000 putnika koji će morati da pronađu alternativno rešenje za putovanje. Za potpunu sanaciju štete neophodni su obimni radovi tako da su ovo samo okvirne procene štete. Kristof Poš iz OBB izjavio je da gubici na dnevnom nivou dosežu šestocifrenu brojku i da će na kraju ova cifra biti milionska.

Privredna komora još uvek računa koliko će biti na gubitku transportna preduzeća, kao sto su Cargo-Center, Magna i mnoga druga, zbog zastoja u prevozu robe. Još je neizvesno koliko će trajati sanacija štete, ali radovi su već počeli.

Da podsetimo u subotu (21. februara) srušio se do pola završen most na putu S35 (Brucker Schnellstraße). Deo mosta, dugačak oko 100 metara, pao je na šine južne železničke trase Austrijskih saveznih železnica. Sreća u nesreći je što u trenutku rušenja most prugom nije prolazio ni jedan od oko 100 vozova koji voze ovom trasom. Prilikom pada mosta niko nije povređen, ali su odmah evakuisani stanari sedam obližnjih kuća.

http://www.youtube.com/watch?v=nklNpzZpStg

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track