ALBANCI PROVALJIVALI U KUĆE: Banda izvršila 70 provala širom Austrije!
Foto: Profimedia

Akcija austrijske policije

ALBANCI PROVALJIVALI U KUĆE: Banda izvršila 70 provala širom Austrije!

Austrija -
Osumnjičeni su bili bezobzirni. Čak su bili i spremni da počine provalu i u trenucima kada su se vlasnici nalazili kod kuće, izjavio je pukovnik Georg Rabenštajner

BEČ - Razbojnička bada od 22 Albanca sa Kosova i iz Albanije uhapšena je u Austriji pošto je na području Beča i Donje Austrije provaljivala u poslovne prostore, kuće i vile. Članovi ove mnogobrojne bande počinili su 70 provala i pljački tokom kojih su odneli plen u vrednosti od 300.000 evra, pišu austrijski mediji.

Iako su istražitelji pokrajinske kriminalističke policije odseka Zapad uhapsili ukupno osam grupa pljačkaša, svi oni su bili međusobno povezani, a svaka saka je, po dogovoru, bila specijalizovana za određeni vid pljačke.

Zajedničko im je bilo to da su pljačke uvek izvodili sa prvim sumrakom.

"Osumnjičeni su bili bezobzirni. Čak su bili i spremni da počine provalu i u trenucima kada su se vlasnici nalazili kod kuće“, izjavio je pukovnik Georg Rabenštajner (Georg Rabensteiner) na konferenciji za medije.

Istražitelji su još tokom novembra prošle godine dobili dojavu da članovi ove bande nameravaju da dođu u Austriju. Policija ih je neko vreme pratila i prisluškivala telefonske razgovore.

Svi članovi su svakodnevno bili "u akciji“ i pljačkali bukvalno sve pred sobom: cvećare, kuće, vile, automehaničarske radionice... Radeći u grupama do najviše četiri čoveka, svaki pljačkaški tim je imao svoj reon i pokrivao određeni deo Beča.

"Ovim hapšenjem sprečene su nove pljačke“, izjavila je Johana Mikl-Lajtner (Johanna Mikl-Leitner, ÖVP), austrijska ministarka unutrašnji poslova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track