ZAR JE MAJKA TO ZASLUŽILA: Starački dom je sahranio, sin se javio tek posle mesec dana!
Foto: Rojters

Tužna sudbina

ZAR JE MAJKA TO ZASLUŽILA: Starački dom je sahranio, sin se javio tek posle mesec dana!

Austrija -
Kada je pitao zašto mu nisu javili za smrti majke, zaposleni su mu rekli da se on sam nije javljao, a da dom nije imao njegov broj telefona

BEČ - Roza G. (94), obolela od demencije, bila je zbrinuta u staračkom domu na jugu Donje Austrije, sve do svoje smrti, 9. januara ove godine. Njen sin Gehard G. (57) nije, međutim, znao za smrt majke sve do prošlog vikenda! Do tog “nesporazuma” je došlo jer personal staračkog doma navodno nije mogao da pronađe njegov broj telefona, ali i zato jer se on neko vreme nije javljao, niti dolazio da obiđe majku.

Gehardu se ceo svet se srušio, kada je u subotu stao pred prazan krevet svoje majke i čuo da je ona preminula - pre mesec dana!

“Po zanimanju sam kuvar i uvek sam u velikim obavezama, zbog čega nisam mogao ranije da posetim majku”, rekao je šokirani sin.

Dom je njegovu majku sahranio u porodičnoj grobnici, a Gehardu je sada i bolničkli notar dostavio potvrdu o smrti i sahrani.

Na pitanje zašto nije obavešten o smrti majke, zaposleni su mu rekli da se sam dva meseca nije javljao, a da oni nisu mogli da pronađu njegov broj telefona.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track