MAJKA OTETOG SRBINA: Slomljeni smo, dođe mi da popijem otrov!
Foto: Facebook

Očaj u porodici Dalibora Savičića

MAJKA OTETOG SRBINA: Slomljeni smo, dođe mi da popijem otrov!

Austrija -
Pobegli smo od svih i ja i muž Slobodan. Više ni sama ne znam šta mi se događa. Došlo mi je da popijem otrov. Pa, moj Dalibor je heroj, on nije bilo ko, kaže Daliborova majka

LINC - Roditelji otetog Dalibora Savičića (39) preživljavaju pravu dramu dok čekaju vesti o sinu, koga su s naftnog polja u Libiji sa grupom radnika oteli teroritsti Islamske države.

- Slomljeni smo. I muž i ja već danima smo na tabletama, pratimo sve moguće TV kanale i čekamo da čujemo dobru vest o našem sinu - kaže Daliborova majka, pišu Večernje novosti.

Ona ističe da su se sklonili od medija i da su očajni.

- Pobegli smo od svih i ja i muž Slobodan. Više ni sama ne znam šta mi se događa. Došlo mi je da popijem otrov. Pa, moj Dalibor je heroj, on nije bilo ko. Zovu nas ljudi iz celog sveta, svi nas znaju. Raspituju se. Teše nas. Joj, šta nas je snašlo. Dalibor je štitio te ljude sa kojima radi - priča Daliborova majka, pišu Večernje novosti.

Slobodan i supruga su trenutno u Republici Srpskoj gde su se sklonili od medija. Svakodnevno prate vesti nadajući se da će im se sin vratiti živ i zdrav.

- Poludeli smo za ovih nekoliko dana. Hodamo tamo-vamo. Ne znamo ni sami gde smo. Muž samo hoda okolo i ćuti. Teško mu je. Kuća nam je ovih dana bila puna rodbine. Pratimo sve moguće strane kanale, od austrijskih do nemačkih i osluškujemo vesti o otetima. Teško mi je i ne znam ni sama kako ću sve da preživim - kaže majka.

Daliborov otac nije bio raspoložen za priču.- Molim vas, ostavite nas na miru - bilo je sve što je on rekao.

Uprava naftnog koncerna “Vaos” , za čiji je ogranak radio oteti Dalibor saopštila je da je izdata naredba za evakuaciju istog dana kad su džihadisti napali naftno polje Al Gani na jugu Libije. Nekoliko sati je delilo Savičića i njegove kolege od slobode.

U "Vaosu", međutim, kategorično tvrde da nisu primili nikakvo ni usmeno ni pismeno upozorenje libijske nacionalne naftne korporacije koje bi preporučivalo evakuaciju osoblja.

U ovom koncernu kažu da su u stalnom kontaktu sa austrijskim ministarstvom spoljnih poslova, kao i ambasadama zemalja čiji su državljani oteti sa naftnog polja Al Gani. Spekuliše se o motivima otmice, a eksperti smatraju da su islamistima radnici potrebni za rad na naftnim postrojenjima koja su osvojili.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track