FANATIK: Na smrt izbo prijatelja jer je slušao rep muziku!

DETALJI ZLOČINA U BEČU

FANATIK: Na smrt izbo prijatelja jer je slušao rep muziku!

Austrija -
Ubica (17), koji se kako tvrde svedoci izjašnjava kao salafista, bio je protiv toga da njegov prijatelj (31) sluša muziku jer im vera to ne dozvoljava

BEČ - Avganistanac (17) koji je juče na smrt izbo svog zemljaka (31), uradio je to jer je žrtva volela da sluša muziku.

Pojavljuje se sve više detalja u vezi sa motivom jučerašnjeg ubistva koje se dogodilo na pauzi između dva časa nemačkog jezika u Obrazovnom centru zavoda za zapošljavanje (ArbeiterMarktService) koji se nalazi u bečkom okrugu Lizing.

Naime, prema izjavama svedoka svađa između dvojice Avganistanaca je izbila zbog toga što je ubijeni voleo da sluša rep muziku, dok je njegov ubica, koji se navodno izjašnjava kao salafista, bio striktno protiv toga, jer je smatrao da im njihova vera to ne dozvoljava.

Iako su svedoci izjavili da su se njih dvojica i ranije često svađali, niko nije očekivao da bi njihove prepirke mogle dovesti do tragičnog ishoda. Podsetimo, njih dvojica su juče oko 14 sati otišli na pauzu posle časa na prvi sprat zgrade. Svedoci kažu da je rasprava započela još dok je čas trajao a da su nastavili da se svađaju i posle časa.

Tokom svađe mlađi muškarac je izvadio keramički kuhinjski nož i ubo prijatelja više puta u grudi, nakon čega je bacio nož i pobegao sa lica mesta. Lekari hitne pomoći koji su ubrzo stigli pokušali su da reanimiraju teško povređenog Avganistanca ali je on od zadobijenih povreda preminuo . Policija je uspela da identifikuje napadača koji je još uvek u bekstvu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track