PROLEĆE PRE PROLEĆA: Sunčana i topla nedelja u Austriji!
Foto: Profimedia

Sunce će nas ogrejati

PROLEĆE PRE PROLEĆA: Sunčana i topla nedelja u Austriji!

Austrija -
Prema prognozama Centralnog zavoda za meteorologiju Austrije živa u termometru popeće se i do 18. podeoka

BEČ - Posle nekoliko hladnijih dana, prema prognozama Centralnog zavoda za meteorologiju Austrije, biće suvo i sunčano vreme, sa dnevnim temperaturama i do 18 stepeni celzijusa.

Nakon današnjih maksimalnih 15 stepeni, sutra se takođe očekuje pretežno sunčano vreme sa maksimalnom temperaturom vazduha od 18 stepeni celzijusa. Tek mestimično oblačno vreme se očekuje u jugo-zapadnom delu Austrije.

Iako meteorolozi za sredu ujutru najavljuju mestimičnu maglu, upravo će 18. mart biti najsunčaniji dan tokom ove nedelje. Jutarnje temperature kretaće se do minimalnih minus četiri, dok će tokom dana živa u termometru dosegnuti sedamnaesti podeok.

U četvrtak se očekuje sunčano vremenom, ali tokom dana moglo bi doći do mestimičnog naoblačenja. Maksimalne dnevne temperature će se kretati oko 15 stepeni celzijusa.

Dan pred vikend u celoj Austriji biće suvo i sunčano vreme. Mestimične padavine mogu se očekivati u pokrajinama Salcburg i Tirol. Jutarnja temperatura će se kretati između minus četiri i plus pet stepeni, dok će se tokom dana temperatura vazduha popeti na 16 stepeni.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja