SUTRA POČINJE USKRŠNJI RASPUST: Ako krećete na put naoružajte se strpljenjem!

mini odmor

SUTRA POČINJE USKRŠNJI RASPUST: Ako krećete na put naoružajte se strpljenjem!

Austrija -
Očekuje se da će doći dogužvi u saobraćaju na glavnim ulicama Beča, Graca i Linca doći u petak oko 14 sati, kao i u subotu 28. marta

BEČ - U petak 27. marta počinje uskršnji raspust tokom kojeg će mnigi naši zemljaci krenuti put domovine, a brojni austrijski i nemački turisti na odmor. Iz Auto-moto saveza Austrije (ÖAMTC) saopštavaju da se vozači, iako se ne očekuje veći zastoji na putevima, ipak naoružaju strpljenjem.

Očekuje se da će doći do pojačane frekventnosti saobraćaja na glavnim ulicama Beča, Graca i Linca doći u petak oko 14 sati. Takođe, gužve na saobraćajnicama se očekuju i u subotu 28. marta. Osim gušćeg saobraćaja u pravcima prema austrijskim skijaškim centrima, stručnjaci najavljuju i povećanje frekventnosti na putevima prema Mađarskoj, Češkoj, Istri, Italiji i regionu Južnog Tirola.

Takođe 3. aprila na Veliki petak, iz ÖAMTC-a očekuju novi talas putničkih vozila iz pravca Nemačke prema austrijskim turističkim regionima. Saobraćaj će biti pojačan i tokom Uskršnjeg ponedeljka, 6. aprila. Naime, Uskršnji ponedeljak je poslednji dana uskršnjeg raspusta i upravo toga dana se veliki broj turista vraća svojim kućama.

Ukoliko vreme bude sunčano i toplo očekuju se gužve na putu Donauštrase (Donaustraße, B3) u donjoaustrijskom regionu Vahau, ali takođe i na putevima Zalckamergut štrase (Salzkammergut Straße, B145) i Volfgangze štrase (Wolfgangsee Straße, B158). Takođe, veliki broj izletnika bi mogao izazvati kraće zastoje i na putu Enštal štrase (Ennstal Straße, B320) u Štajerskoj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja