TRAŽILA SE KARTA VIŠE: Mali Budo premijerno u Inzbruku!
Foto: Spoji

Projekcija u dijaspori

TRAŽILA SE KARTA VIŠE: Mali Budo premijerno u Inzbruku!

Austrija -
Kao specijalni gosti na inzbrušku premijeru iz Beograda su doputovali Marko Paljić, glavni producent ovog filma, glumac Slaviša Čurović i Marko Kon, autor muzike za film

INZBRUK - U prepunoj sali bioskopa Metropol u Inzbruku premijerno je prikazana srpska komedija "Mаli Budo“. Premijeri filma su prisustvovali i člаnovi filmske ekipe, a organizator ove manifestacije je bilo udruženje Srpskа prаvoslаvnа omlаdinа Inzbruk (SPOJI).

Koliko je bilo interesovanje za ovaj film bilo veliko najbolje govori činjenica da je jedan deo publike ostao ispred bioskopa, jer je sala bila dupke puna, a sve karte za premijeru su već bile rasprodane. Premijeri su prisustvovali gledaoci iz svih delova Tirola, a jedan deo publike je na premijeru doputovao čak iz Linca, koji je od Inzbruka udaljen 315 kilometara. U publici su bili i Austrijanaci, za koje je film tokom projekcije imao i nemački titl.

Kao specijalni gosti na inzbrušku premijeru iz Beograda su doputovali i Marko Paljić, glavni producent ovog filma, glumac Slaviša Čurović i Marko Kon, autor muzike za film.

Slaviša Čurović, Marko Paljić i Marko Kon odgovaraju na pitanja publike
Slaviša Čurović, Marko Paljić i Marko Kon odgovaraju na pitanja publike

Publiku su pre premijere pozdravili i Vladimir Vlajić, jedan od osnivača udruženja SPOJI, kao i Aleksandar Rogić, trenutni predsednik ove organizacije. Među počasnim zvanicama u publici se našao i Gostimir Marić, predsednik Zajednice Srba u Tirolu.

Nakon premijere publika je imala priliku da porazgovara i fotografiše se sa članovima filmske ekipe. Ova premijera, kao i sve druge manifestacije u organizaciju udruženja SPOJI, imala je i humanitarni karakter.

Tokom večeri sakupljan je i dobrovoljni prilog namenjen srpskim socijаlno ugroženim porodicаmа nа Bаlkаnu. Ona će biti uručena u okviru većih humаnitаrnih аkcijа SPOJI koje su plаnirаne zа leto i jesen.

Prepuna sala bioskopa Metropol u Inzbruku
Prepuna sala bioskopa Metropol u Inzbruku

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track