(VIDEO) SVAKA ČAST PILOTU: Pogledajte kako uprkos jakoj oluji ovaj avion sleće na aerodrom!
Foto: Prinskrin Yt

Siguran kad je najvažnije

(VIDEO) SVAKA ČAST PILOTU: Pogledajte kako uprkos jakoj oluji ovaj avion sleće na aerodrom!

Austrija -
Brojni piloti i zaljubljenici u avione su na internetu čestitali austrijskom pilotu, a nemački magazin Fokus je ovaj Turnerov manevar nazvao "remek-delom

HAMBURG - Nakon što se na internetu pojavio video snimak na kojem se jasno vidi kako je pilot, uprkos jakom olujnom vetru, uspeo bezbedno da prizemlji svoj avion, austrijanac Mihael Turner (Michael Thurner), koji je upravljao ovom letelicom, preko noći je postao zvezda među svojim kolegama.

Naime, u ponedeljak, 30. marta, prilikom sletanja na hamburški aerodrom, avion ATR72-600 sa 70 putničkih mesta, austrijske avio-kompanije Interskaj (Intersky), zahvatilo je olujno nevreme "Nikolas“, koje je toga dana poharalo pojedine delove Austrije i Nemačke.

Pilot je, međutim, uspeo da u potpunosti zadrži pribranost, te je nakon nekoliko poteškoća uspeo da aterira na aerodromsku pistu.

Brojni piloti i zaljubljenici u avione su na internetu čestitali austrijskom pilotu, a nemački magazin Fokus (Focus) je ovaj Turnerov manevar nazvao "remek-delom“.

Video snimak Turnerove borbe sa olujnim vetrom objavljen i na oficijelnoj Fejsbuk stranici njegove avio-kompanije Interskaj.

"Čisto kao suza“, "veoma sportski“, "vrhunski odrađeno“ samo su neki od mnogobrojnih komentara koje su nakon pregleda ovog video snimka postavili ostali korisnici Fejsbuka.

http://www.youtube.com/watch?v=6Qt8FmjGzHs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track