MONSTRUOZNI PLAN: Piroman polio zgradu dizelom i hteo da je zapali kad stanari zaspu!
Foto: Printscreen Heute.at/: FF Schwaz

bolesni um

MONSTRUOZNI PLAN: Piroman polio zgradu dizelom i hteo da je zapali kad stanari zaspu!

Austrija -
Uhapšeni muškarac (37) priznao je da je planirao da izazove požar ali i još šest drugih pokušaja paljevina i oštećivanja imovine u Švacu

ŠVAC - Tirolski vatrogasci su juče sprečili da piroman zapali jednu stambenu zgradu u tirolskom gradu Švacu (Schwaz).

Vatrogasci i policajci nisu imali mira ni za Uskrs jer su ih stanari jedne zgrade uspaničeno pozvali i prijavili da je na puna dva sprata stepeništa neko prosuo više litara dizel goriva. Tačnije juče oko 01.30 posle ponoći stanar zgrade je po povratku kući osetio miris goriva i odmah alarmirao policiju i vatrogasce. Došlo je pet vatrogasnih vozila sa 14 vatrogasaca koji suspecijalnim sredstvom posuli izliveno dizel gorivo i sa stepeništa uklonili sve tepihe natopljene ovom izuzetno zapaljivom tečnošću.

Policija je ubrzo pronašla 37-godišnjeg muškarca, na osnovu svedočenja stanara koji su rekli da je "psihički ometen". Prilikom ispitivanja on je odmah priznao da je prolio dizela iz kanistra od pet litara po stepeništu zgrade, i da je planirao da kada svi zaspu opuškom cigarete izazove požar. On je juče priznao i još šest drugih pokušaja paljevina i oštećivanja imovine u Švacu, koje je izvršio od kraja januara do početka aprila ove godine.

Uhapšeni počinilac je prebačen istražni zatvor u Inzbruku. Hanes Unterlehner (Hannes Unterlechner), rukovodilac vatrogasne intervencije u Švacu, kaže da je velika sreća što se dizelska isparenja na stepeništu nisu zapalila.

" Bila bi to tragedija jer bi planuo veliki požar u roku od nekoliko sekundi", rekao je Unterlehner.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track