NAJLUĐI RECEPT ZA MRŠAVLJENJE IKADA: Svakog dana jede kolenice i pije pivo, a smršao 25 kilograma!
Foto: Prinskrin Hojte

Bečlija odao tajnu

NAJLUĐI RECEPT ZA MRŠAVLJENJE IKADA: Svakog dana jede kolenice i pije pivo, a smršao 25 kilograma!

Austrija -
Razmišljao sam da li da se ubuduće hranim isključivo tofuom i pijem čaj od koprive ili da pronađem alternativu, kaže Herman Valner

BEČ - Bečlija Herman Valner (Hermann Wallner) iz zdravstvenih razloga smršao je 25 kilograma, ali bez dijete jer nije hteo da se odrekle ukusnog i obilnog obroka, ali i svog omiljenog piva.

Pedesetosmogodišnji Valner je posle jakog moždanog udara bio u teškoj dilemi.

"Razmišljao sam da li da se ubuduće hranim isključivo tofuom i pijem čaj od koprive ili da pronađem alternativu", kaže ovaj Bečlija za austrijski dnevni list Hojte.

Odlučio je da svakodevno šeta po gradu, bez obzira na vremenske prilike. Pritom se nije odrekao svog starog običaja da popije tri piva i pojede pečenu kolenicu u legendarnoj Švajcarskoj kući (Schweizerhaus) u bečkom Prateru. Do tamo i nazad do svoje kuće u 14. bečkom okrugu ide pešaka desetak kilometara, u jednom pravcu.

Pedometar (merač koraka) kojeg Valner stalno nosi pokazuje da godišnje pređe više od 8,6 miliona koraka, to jest prepešači oko 6.500 kilometara. Za sedam godina prepešačiće kilometražu jednaku obimu Zemlje na Ekvatoru. Rezultat kombinacije obilnog jela i stroge pešačke dijete Hermana Valnera je 25 kilograma manje i, kako kaže, konstantno dobri nalazi krvi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track