SPAS U ZADNJI ČAS: Penzionerka uspela da izvuče povređenu ženu sa šina pre nego je naišao voz!
Foto: ZOOM-TIROL

umalo tragedija

SPAS U ZADNJI ČAS: Penzionerka uspela da izvuče povređenu ženu sa šina pre nego je naišao voz!

Austrija -
Samo što su se obe našle na sigurnom, na peronu, kroz stanicu je velikom brzinom protutnjao teretni voz, koji se tu nije zaustavljao

GRIZ - Da nije bilo jedne prisebne i smele penzionerke, u mestu Griz na Breneru (Gries am Brenner), koje se nalazi na poznatom alpskom prevoju Brener, uz samu granicu Zapadnog Tirola i Južnog Tirola, to jest Austrije i Italije, u subotu naveče je moglo doći do pogibije jedne 41-godišnje žene.

Ova 41-godišnja Tirolka je pala sa perona na kolosek, koji je 80 santimetara niže od perona. U padu je žena povredila zglob na nozi i bila ošamućena od pada, zbog čega nikako nije mogla vlastitom snagom da se popenje nazad na peron.

Posle dva minuta, 75-godišnja penzionerka, stanovnica Griza spazilaje ženu kako bespomoćna leži na šinama. Starija gospođa odmah je je pritrčala i nekako uspela da bespomoćnicu nekako izvuče sa koloseka na peron.

Samo što su se obe našle na sigurnom, na peronu, kroz stanicu je velikom brzinom protutnjao teretni voz, koji se tu nije zaustavljao. Prema policijskom izveštaju, da nije bilo 75-godišnje gospođe, 41-godišnjakinji ne bi bilo spasa. Penzionerka je iako je sam bila u opasnosti ipak pritekla u pomoć povreženoj ženi ne razmišlčjajući o poseldicama. Srećom sve se dobro završilo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track