STRAŠNO: Vaspitačica zaboravila devojčicu (3) u metrou!

NA ŠTA LI JE ONA MISLILA

STRAŠNO: Vaspitačica zaboravila devojčicu (3) u metrou!

Austrija -
Tek posle sat vremena je vaspitačica je prilikom brojanja dece iz grupe primetila da joj nedostaje trogodišnja devojčica

BEČ - Vaspitačica je zaboravila trogodišnju devojčicu na stanici bečkog metroa. Prolaznici su srećom primetili kako uplakano dete samo luta po stanici i odmah pozvali policiju, koja je devojčicu odvela u stanicu.

Posle prepodnevnog izleta na koji su vaspitačice povele decu, oko podne su krenuli da se vrate natrag u vrtić. U Floridsdorfu su sišli do metro stanice Noje Donau (Neue Donau) kako bi uhvatili liniju 6 metroa. Prilikom ukrcavanja u voz devojčica je najverovatnije zaostala, i voz je krenuo a da vaspitačica nije ni primetila da joj jedno dete iz grupe nedostaje.

Dete je stalo samo na peronu i zahvaljujući brzoj reakcioji građana koji su na vreme videli izgubljeno dete i sprečena je tragedija jer je devojčica bila maltene uz samu ivicu perona i veoma blizu šina.

Tek posle sat vremena je vaspitačica je prilikom brojanja dece iz grupe primetila da joj nedostaje trogodišnja devojčica. Ona je odmah pozvala Centar za hitne slučajeve koji je već bio upoznat sa nestankom devojčice. Oni su obavestili uspaničenu vaspitačicu da je devojčica dobro i na sigurnom i da mogu da mogu da odu po nju u policijsku stanicu u Donaufelderštrase (Donaufelderstrasse). Osoblje vrtića ubrzo je preuzelo dete.

"Tačno je da je devojčica zaboravljena u metrou, ali srećom sve se dobro završilo", potvdio je portparol policije, Tomas Kajblinger (Thomas Keiblinger).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track